Recipe: Ketam Masak Lemak Cendawan yang Mudah
Ketam Masak Lemak Cendawan.
You can cook Ketam Masak Lemak Cendawan using 9 ingredients and 3 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Ketam Masak Lemak Cendawan
- You need 3 of ekor ketam dibersihkan.
- It's 1 of paket kecil cendawan.
- It's 3 of biji cili api.
- It's 2 of biji bawang putih.
- Prepare 3 of biji bawang kecil.
- Prepare 1 of inci kunyit hidup.
- It's 1 batang of serai.
- You need 1 of sudu besar ikan bilis.
- You need 500 gm of santan.
Ketam Masak Lemak Cendawan instructions
- Bersihkan cendawan dan potong dua. Tumbuk kasar cili api bersama bawang, ikan bilis dan kunyit. Serai diketuk. Masukkan bahan tumbuk ke dalam periuk bersama sedikit air dan renehkan di atas api..
- Masukkan cendawan. Masukkan Ketam dan tomato dipotong empat. Akhir tuangkan santan. Kacau rata. Tambah sediki garam dan gula..
- Siap dan sedia untuk dimakan..
Komentar
Posting Komentar