How to Cook Jejari Roti Canai dengan Salutan Serbuk Telur Masin Sedap
Jejari Roti Canai dengan Salutan Serbuk Telur Masin.
You can have Jejari Roti Canai dengan Salutan Serbuk Telur Masin using 3 ingredients and 6 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Jejari Roti Canai dengan Salutan Serbuk Telur Masin
- It's 4 keping of roti canai. Saya beli sahaja daripada jiran yang menjual produk segera homemade.
- It's 20 gram of pure butter.
- Prepare 10-20 gram of serbuk telur masin instant (salted egg powder).
Jejari Roti Canai dengan Salutan Serbuk Telur Masin step by step
- Bahan-bahan disediakan seperti dibawah..
- Butter dicairkan sepenuhnya dengan api sederhana. Biarkan sejuk seketika..
- Sapukan butter cair ke atas seluruh permukaan roti canai..
- Roti canai dipotong bentuk jejari. Anggaran 1cm lebar setiap potongan. Gunakan gunting. Sementara itu, panaskan oven selama 10 minit dengan suhu 150°c..
- Susun jejari roti canai tadi di atas tray. Bakar dalam oven selama 30 minit. Menggunakan setting on api atas bawah dan fan off..
- Setelah masak, biarkan suhunya sedikit suam dan taburkan salted egg secukupnya. Gaul dan ratakan keseluruh bahagian. Sedia menjadi snack hidangan santai sekeluarga. Sekian resepi istimewa dari Murni's LittleKitchen. Selamat mencuba dan sila menjamu selera😘.
Komentar
Posting Komentar