Recipe: Ketam masak lemak cili api Sedap
Ketam masak lemak cili api. Resepi Ketam Masak Lemak Cili Api yang tak asing lagi, pastikan ketam yang segar dan hidangan anda menjadi lazat. Tapi jika ada gout hati-hati ye. Perlahankan api dan kacau supaya santan tidak berketul.
Resepi Ayam Masak Lemak Cili Api yang sangatlah sedap. Che Nom sangat beruntung kerana ada seorang follower yang ikhlas. Perlahankan api dan kacau supaya santan tidak berketul. You can have Ketam masak lemak cili api using 9 ingredients and 5 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Ketam masak lemak cili api
- You need 3 of ekor ketam.
- It's 1 of inci kunyit hidup.
- You need 3 ulas of bawang merah.
- You need 3 ulas of bawang putih.
- Prepare of Sebatang serai.
- Prepare 3 of biji cili api.
- It's kotak of Santan.
- Prepare keping of Sekeping asam.
- It's Sedikit of perasa.
Masukkan asam keping, serai dan daun. So an open barbecue like this would be a common sight at the restaurants where masak lemak cili api is served. Every restaurant has their own way of barbecuing the meats, using a variety of wood fire such. Masak Lemak Cili Api adalah satu hidangan yang popular di Negeri Sembilan.
Ketam masak lemak cili api instructions
- Bahan2 tersebut perlulah dikisar halus.
- Tumiskan bahan kisar tersebut. Letakkan ketam yg dibersihkan. Kacau sebati.
- Masukkan santan kotak.. Kacau rata.
- Didihkan santan tersebut. Selepas itu, masukkan asam keping. Dan perasa.
- Dah siap.
Sebenarnya selain menggunakan daging salai, kita boleh juga nak masak ayam, ikan, ketam atau udang. Tentu ramai yang menggemari masak lemak cili api. Kena pula dengan air tangan ibu di kampung. Com: Terima kasih Kak Raja kerana sudi berkongsi Resepi Ketam Masak Lemak Cili Api yang sedap ini. Anda boleh gunakan resepi yang sama untuk lauk ayam, ikan, udang dan sebagainya.
Komentar
Posting Komentar