Recipe: Corndog Ala Korean Sedap
Corndog Ala Korean.
You can have Corndog Ala Korean using 8 ingredients and 8 steps. Here is how you achieve it.
Ingredients of Corndog Ala Korean
- It's 300 g of Tepung.
- Prepare 150 g of Air.
- Prepare 5 g of Yis.
- Prepare 50 g of Gula.
- It's of Secubit garam.
- It's of Serbuk Roti (Lebih rangup kalau putih).
- It's of Mozarella Cheese.
- Prepare of Sosej (pilihan sendiri).
Corndog Ala Korean step by step
- Masukkan tepung dan garam ke dalam mangkuk.
- Kemudian campurkan air,yis dan gula ke dalam mangkuk yang lain.Gaul sehingga sebati.
- Masukkan air yis tadi ke dalam mangkuk tepung dan campurkan sebati.Tidak perlu uli.
- Biarkan sehingga kembang 2 kali ganda dari tadi (mengikut suhu rumah anda).Kemudian letakkan ke bekas yang leper.Tidak perlu uli yee.
- Potong mozarella cheese dan sosej mengikut kesesuaian anda.Cucuk ke dalam lidi yang kuat.
- Letak lidi tadi dia atas doh tadi dan gulingkannya secara menaik.Pastikan doh melekat dan meliputi semua cheese supaya cheese tidak terkeluar.
- Kemudian letakkan ke dalam serbuk roti.Hanya melekatkannya secara bergilir.Tidak perlu tekan.
- Akhir sekali panaskan minyak sehingga panas dan masak pada api yang kecil untuk membiarkan cheese tersebut cair.
Komentar
Posting Komentar