Recipe: Florentine Biscuit Terbaik
Florentine Biscuit.
You can cook Florentine Biscuit using 4 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Florentine Biscuit
- Prepare 500 gm of tepung florenta.
- Prepare 100 gm of bijan hitam.
- Prepare 400 gm of kuaci putih.
- Prepare 200 gm of kuaci hijau.
Florentine Biscuit step by step
- Sediakan bahan-bahan..
- Kuaci hijau dan kuaci putih dibakar selama 5minit di dalam ketuhar pada suhu 160 darjah celcius..
- Campurkan kuaci hijau, kuaci putih, bijan hitam dan tepung florenta ke dalam mangkuk. Gaul sebati..
- Letakkan adunan ke dalam acuan. Bakar selama 10minit atau sehingga kekuningan pada suhu 160 darjah celcius..
- Angkat dan masukkan dalam bekas kedap udara. Selamat mencuba..
Komentar
Posting Komentar