Recipe: Biskut Florentine yang Mudah

Biskut Florentine.

Biskut Florentine You can cook Biskut Florentine using 6 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Biskut Florentine

  1. It's 500 gm of Tepung Florentine.
  2. Prepare 500 gm of Badam Hiris.
  3. You need 200 gm of Badam Cincang Kasar.
  4. It's 200 gm of Kuaci Hijau.
  5. Prepare 100 gm of Bijan biasa @ Bijan hitam.
  6. Prepare 25 of Cup Cake kertas licin saiz L (boleh di ulang pakai).

Biskut Florentine instructions

  1. Taburkan semua kekacang ke dalam tray oven. Bakarkan dengan suhu 160 darjah celcuis selama 10 minit atau sampai garing..
  2. Setelah selesai proses memanggang, sejukkan seketika. Masukkan Kekacang ke dalam mangkuk bersama Tepung Florentine lalu gaulkan rata..
  3. Masukkan 1 sudu besar rata adunan kedalam Cup Cake. Goncang-goncangkan cup cake agar rata. Susunkan atas tray..
  4. Bakarkan dengan suhu 170 darjah celcuis selama 15-20minit bergantung pada oven masing-masing..
  5. Biskut Florentine siap untuk dihidangkan. Selamat mencuba guys 😍.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

How to Make Tart nenas cube Sedap

Recipe: Beehoon Goreng Tanpa Kicap Sedap

Recipe: Bihun Sejuk Kimchi Terbaik