Recipe: Biskut Florentine yang Mudah
Biskut Florentine.
You can cook Biskut Florentine using 6 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Biskut Florentine
- It's 500 gm of Tepung Florentine.
- Prepare 500 gm of Badam Hiris.
- You need 200 gm of Badam Cincang Kasar.
- It's 200 gm of Kuaci Hijau.
- Prepare 100 gm of Bijan biasa @ Bijan hitam.
- Prepare 25 of Cup Cake kertas licin saiz L (boleh di ulang pakai).
Biskut Florentine instructions
- Taburkan semua kekacang ke dalam tray oven. Bakarkan dengan suhu 160 darjah celcuis selama 10 minit atau sampai garing..
- Setelah selesai proses memanggang, sejukkan seketika. Masukkan Kekacang ke dalam mangkuk bersama Tepung Florentine lalu gaulkan rata..
- Masukkan 1 sudu besar rata adunan kedalam Cup Cake. Goncang-goncangkan cup cake agar rata. Susunkan atas tray..
- Bakarkan dengan suhu 170 darjah celcuis selama 15-20minit bergantung pada oven masing-masing..
- Biskut Florentine siap untuk dihidangkan. Selamat mencuba guys 😍.
Komentar
Posting Komentar