Easiest Way to Cook Ikan Siakap 3 Rasa Terbaik

Ikan Siakap 3 Rasa. Bila ikan siakap, terfikir di hati tak kan lah nak goreng garam kunyit jer. Kalau ikut Nana, dia hendak goreng sahaja. Jadi bila saya buat keputusan untuk Jadi saya masak main letak jer ikut apa yang ada di dapur.

Ikan Siakap 3 Rasa Selain bahan-bahan kat bawah ni, korang boleh tambah bahan lain seperti nenas atau mix vegetable dan sebagainya untuk menyedapkan lagi rasa ikan ni. Tambahan lagi jika dipadankan pula dengan lauk lain seperti tom yam poktek ala thai, daging masak kunyit, sayur kailan ikan masin dan telur dadar. Masukkan bahan tumis Masukkan potongan nenas ,cili potong dan tutup api. You can have Ikan Siakap 3 Rasa using 13 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve it.

Ingredients of Ikan Siakap 3 Rasa

  1. You need 1 of ekor ikan siakap berat 400-500gram.
  2. Prepare 2 ulas of bawang putih diketuk.
  3. It's 1 of inci halia diketum.
  4. It's 1/2 of biji bawang holland hiris.
  5. It's 1/2 cawan of labak merah hiris.
  6. You need 1/2 cawan of batang saderi.
  7. Prepare 3 of sdb daun ketumbar untuk hiasan.
  8. You need 2 of sd besar cili kisar.
  9. Prepare 1/2 cawan of sos cili thai.
  10. Prepare 1 of sdt garam.
  11. Prepare 4 of sdb minyak masak.
  12. You need 1/2 cawan of air.
  13. Prepare 1 of sdb tepung jagung.

Siap dicurahkan kuah ini atas badan ikan. Kami percaya rata-rata masyarakat kita sangat menggemari menu istimewa ini. Nampak warna merah lebih kurang dengan masakan merah/pedas namun apa yang menambahkan kelainan adalah menu ini ditambah dengan campuran. Tepung rangup serbaguna Bestari perisa pedas.

Ikan Siakap 3 Rasa instructions

  1. Sediakan bahan..
  2. Gorengkan ikan siakap yang di perasa kan dengan garam dan tepung jagung. Goreng hingga garinh..
  3. Kemudian, tumis bawang putih hingga kekuningan. Masukkan halia dan cili kisar. Masak hingga cili garing..
  4. Masukkan sos cili thai, lobak, batang saderi dan nanas. Masukkan bawang dan bancuhan air dan tepung jagung. Masukkan pula garam..
  5. Curahkan kuah sos ke atas ikan yang telah di goreng. Sedia dinikmati..

Cara penyediaan: Lumur tepung pada ikan. Hasilnya, luar ikan jadi rangup dan rasa pedas. Nah, Kak Long kongsikan rahsia ni ye. Jom cuba :-) vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv Visit Our Channel For More : More Exciting Video For Watching : Resepi Siakap Stim Ala Thai Resepi Gulai Tempoyak Ikan Patin Mee Goreng Basah Simple Asam Pedas Ikan Patin Ala Kampung Resepi Labu. Bahan-bahan lain untuk kuah: Cili boh Sos cili Sos tiram Air asam jawa Gula Garam.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

How to Make Tart nenas cube Sedap

Recipe: Beehoon Goreng Tanpa Kicap Sedap

Recipe: Bihun Sejuk Kimchi Terbaik