How to Cook Biskut Florentine yang Mudah
Biskut Florentine. Biskut florentine boleh dikategorikan sebagai biskut raya yang mewah. Walaupun pembuatan yang ringkas tapi harga bahan mentah yang diperlukan untuk biskut raya ini boleh tahan. Mmg resepi asal florentine biscuit hanya memerlukn tepung pelbagai guna dan cream.
Kalau jumpa Biskut Florentine (Crunchy Caramel Almond Cookies) ni kat mana-mana, selalunya memang saya akan beli walaupun harganya agak mahal sebab rasanya memang sedap. Biskut ni kalau dapat makan memang non stop lah.asik rasa nak mengunyah jee.kalau tak caya buatlah. If you like it, please subscribe and press the bell button on the side to get notification every time I upload new video. You can have Biskut Florentine using 5 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.
Ingredients of Biskut Florentine
- It's 250 g of tepung florenta.
- It's 150 g of badam keping.
- Prepare 100 g of kuaci putih (sunflower seed).
- It's 100 g of kuaci labu (pumpkin seed).
- It's 2 of sudu besar bijan hitam (saya tak letak bijan sebab habis).
Help me by pressing the like button too. A Florentine biscuit (or simply, a Florentine) is a sweet pastry of nuts and fruit. Florentines are made of nuts (typically hazelnuts and almonds) and candied cherries mixed with sugar melted together with butter and honey, cooked in an oven. They are often coated on the bottom with chocolate.
Biskut Florentine instructions
- Bakar badam, sunflower seed dan pumpkin seed seketika. Biarkan sedikit sejuk..
- Masuk tepung florenta dan bijan..
- Kacau adunan, pakai sudip jea. Tepung florenta cepat mengeras, untuk elak tepung mengeras boleh tutup adunan dengan kain lembap semasa proses mengalihkan ke muffin cup..
- Sudu sesudu besar adunan ke dalam bekas muffin (guna bekas muffin yang permukaan licin untuk elak melekat). Makin nipis makin sedap tapi bergantung pada individu..
- Bakar suhu 150 °C selama 10-15 minit api atas bawah. (Bergantung pada oven masing-masing)..
Other types of candied fruit are used as well. They typically contain neither flour nor eggs. Biskut Florentine / Crunchy Caramel Almond Cookies By Kak Wan @ Resipicitarasawan *Resepi biskut berinti kacang badam. Product/Service Biskut Crunchy Caramel Almond atau juga dikenali sebagai Biskut Florentine adalah biskut yang paling mudah sekali untuk disediakan. Nama florentine diambil dari nama tepung yang digunakan dalam resipi ini.
Komentar
Posting Komentar