Recipe: Roti Canai Gebus Paling Sedap
Roti Canai Gebus.
You can cook Roti Canai Gebus using 7 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Roti Canai Gebus
- You need 4 cawan of tepung gandum.
- It's 1 of biji telur ayam.
- You need 1 of st garam.
- You need 1 of sdb gula.
- It's 2 of sdb marjerin.
- It's 1 cawan of air (uli tangan air suhu bilik, uli mesin air sejuk).
- Prepare of Minyak secukupnya untuk merendam roti canai.
Roti Canai Gebus instructions
- Sediakan bahan..
- Satukan semua bahan kecuali minyak masak. Putar mesin pengadun sederhana laju dan putar hingga sebati. Saya putar selama 20 minit. Setelah sebati dan adunan tidak melekat di tangan buat bebola seberat 70-80 gram..
- Rendamkan roti selama 2 jam sebelum dimasak..
- Untuk mencanai roti saya gunakan belakang dulang untuk menebar roti. Ratakan tepung dan tarik ke tepi dulang. Kemudian lipat segi empat dan masak atas kuali panas..
- Masak hingga garing. Enak dimakan bersama kuah kari, dalca, sambal sardin atau susu pekat..
Komentar
Posting Komentar