Recipe: Biskut Florentine yang Mudah
Biskut Florentine.
You can cook Biskut Florentine using 4 ingredients and 6 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Biskut Florentine
- Prepare 125 g of badam keping.
- Prepare 100 g of kuaci putih.
- You need 100 g of kuaci labu.
- Prepare 250 g of tepung Florentine (boleh didapati d kedai bakery).
Biskut Florentine instructions
- Campurkan badam keping,kuaci putih dan kuaci labu di atas dulang.
- Masukkan kekacang ii tersebut ke dalam oven selama 10-15 minit pada suhu 160°c (bergatung kpd oven masing ii) apabila ia sudah masak tunggu sehingga sejuk dahulu.
- Campurkan kekacang tadi ke dalam tepung florentine dan kacau sehingga sebati.
- Letakkan adunan ke dalam loyang ataupun ke dalam bekas kek cawan(bekas kek cawan is recommended).
- Masukkan ke dalam oven pada suhu 160°c selama 15 minit (bergantung kepada oven masing masing).
- Apabila ia sudah masak,sejukkan dan susun kedalam bekas kegemaran anda🤗 dah siap,selamat mencuba.
Komentar
Posting Komentar