Recipe: Biskut Florentine yang Mudah

Biskut Florentine.

Biskut Florentine You can cook Biskut Florentine using 4 ingredients and 6 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Biskut Florentine

  1. Prepare 125 g of badam keping.
  2. Prepare 100 g of kuaci putih.
  3. You need 100 g of kuaci labu.
  4. Prepare 250 g of tepung Florentine (boleh didapati d kedai bakery).

Biskut Florentine instructions

  1. Campurkan badam keping,kuaci putih dan kuaci labu di atas dulang.
  2. Masukkan kekacang ii tersebut ke dalam oven selama 10-15 minit pada suhu 160°c (bergatung kpd oven masing ii) apabila ia sudah masak tunggu sehingga sejuk dahulu.
  3. Campurkan kekacang tadi ke dalam tepung florentine dan kacau sehingga sebati.
  4. Letakkan adunan ke dalam loyang ataupun ke dalam bekas kek cawan(bekas kek cawan is recommended).
  5. Masukkan ke dalam oven pada suhu 160°c selama 15 minit (bergantung kepada oven masing masing).
  6. Apabila ia sudah masak,sejukkan dan susun kedalam bekas kegemaran anda🤗 dah siap,selamat mencuba.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

How to Make Tart nenas cube Sedap

Recipe: Beehoon Goreng Tanpa Kicap Sedap

Recipe: Bihun Sejuk Kimchi Terbaik