How to Prepare Puding Caramel Roti Sedap
Puding Caramel Roti.
You can cook Puding Caramel Roti using 7 ingredients and 8 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Puding Caramel Roti
- It's 4 of Biji Telur.
- Prepare 1 of Sudu Kecil Esen Vanila.
- It's 4 Keping of Roti.
- It's 1 Tin of Susu Cair.
- It's 3/4 of Air Suam.
- Prepare 1/2 of Susu Pekat Manis.
- You need 3 of @4 Sudu Besar Gula Putih.
Puding Caramel Roti instructions
- Cairkan Gula Putih atas api yang perlahan.Kemudian masukkan sedikit air...biar sehingga keperangan..
- Sementara tunggu gula perang. Carikkan roti..
- Blendkan roti,susu cair,susu pekat manis dan air..
- Pukul telur dan campurkan esen vanila...campurkan semua kedalam bahan yang diblend tadi, kemudian blend semula..
- Tuangkan gula perang tadi kedalam acuan kemudian masukkan bahan yang diblend tadi..
- Kukus selama 20minit.
- Selesai kukus terbalikkan puding dalam bekas, tunggu sejuk kemudian masukkan kedalam peti ais..
- Sedia untuk dimakan..
Komentar
Posting Komentar