How to Prepare Cheesekut Sedap
Cheesekut. Nak makan tapi tak tahu nak makan apa?. Resepi Cheesekut Original Kek Biskut Cream Cheese Sarawak, marble lava cheese tart cake , kek span lemon blueberry pandan pisang strawberry, biskut cream. Kalau boleh nak yang senang buat, mudah pek dan senang nak hidang.
Tak perlu korang nak kena kukus dengan alat pengukus atau guna oven bagai. Resepi cheesekut ini sangat terkenal dan amat mudah sekali untuk dibuat. Cheesekut is a combination of cheese and cream crackers biscuits. You can cook Cheesekut using 5 ingredients and 5 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Cheesekut
- You need 250 g of Tatura Cream Cheese * 2.
- It's 2 of Pkt Saltcheese Crackers.
- It's 1/2 of Susu Pekat Manis.
- You need 1 Kotak of Kecil Susu Segar.
- You need of Nestum.
Cheesekut merupakan gabungan cheese (keju) dan juga biskut. Tak disangka - sangka, cheesekut merupakan kombinasi yang amat menarik, memberikan variasi rasa manis, lemak dan masin. Cheesekut ni dessert @ pencuci mulut yang paling senang dan sedap untuk dibuat dan dimakan. Kalau nak tengok tutorial macam mana saya buat cheesekut ni, boleh tengok video kat bawah ni ok.
Cheesekut step by step
- Masukkan Cream cheese,susu pekat manis & sedikit susu Segar kedalam blender.Blender smpai sebati..
- Letak sedikit adunan cheese di bawah lapisan loyang.Celupkan biskut dalam susu Segar (celup sekejap).Lepas tu susun untuk buat tapak (lapisan pertama)..
- Tuang adunan cheese ke biskut & ratakan.Tabur nestum..
- Ulang step yg sama smpai biskut habis @ ckup untuk lapisan yg last..
- Pastikan lapisan atas sekali ialah adunan cheese.Tabur nestum.Dah siap masukkan dlm Peti sejuk...
Beberapa hari yang lalu sahabat blogger yang udah lama gak ngeblog :D, Greiche Dian, posting di Path-nya, resep kue yang katanya lagi happening di group ibu-ibu doyan masak di Malaysia. Mari kami kongsikan resepi cheesekut wajib anda cuba. Makanan pencuci mulut enak dinikmati selepas waktu makan utama.
Komentar
Posting Komentar