Easiest Way to Cook Bihun Singapore Paling Sedap

Bihun Singapore. Bahan C Resepi Bihun Goreng Singapura yang tidak asing lagi didalam menu atau hidangan masyarakat Malaysia. Tak pasti pula bagaimana masakan ini mendapat nama begitu dan apa kaitannya dengan Singapura, tetapi rasanya memang sedap jika digabungkan dengan seafood yang segar seperti udang dan sotong. Warnanya yang putih kerana tidak dimasukkan kicap mahupun cili kisar.

Bihun Singapore Selain daripada itu, ianya juga ada rasa pedas sensasi yang didapati oleh lada hitam. #bihun #makananMalaysia #simple #resepi #masakanmelayu Bahan-bahan bihun goreng singapore: *bawang besar *bawang putih *halia sawi carrot sosej isi ayam bihun satu packet (kisar yang bertanda* dan. salam Azie, meleleh tengok bihun singapore tu, lama dah tak buat bihun putih tu ada cili jeruk mmg perrhhh lah. Selain cili jeruk, blh juga makan dengan cili padi diricik dan letak kicap. Resepi Bihun Singapore Sedap Dan Simple #resepibihunsingapore #bihunsingapore #bihungoreng #resepihamizahkitchen #hamizahkitchen. You can cook Bihun Singapore using 9 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.

Ingredients of Bihun Singapore

  1. It's 1/2 of paket bihun (dalam 3 cawan bihun direbus).
  2. It's 4 ulas of bawang Putih (hiris).
  3. It's 2 sudu makan of udang kering (direndam, ditumbuk atau dihiris).
  4. Prepare 1/4 cawan of Isi udang (dipotong kecil).
  5. Prepare 1 sudu makan of serbuk Lada Hitam.
  6. Prepare 1 sudu makan of serbuk Lada Putih.
  7. It's 1 sudu teh of Serbuk Halia (atau 1 inci Halia).
  8. Prepare 1/2 of Lobak Merah Sederhana (potong memanjang).
  9. You need 3,4 of tangkai Kucai (potong).

Assallammualaikum wbt Sejahtera semua Inilah resepi kegemaran anak-anak. Kalau makan bertambah-tambah dan licin habis. Cocok juga buat teman lauk nasi. Bihun singapore lain sikit dengan bihun goreng.

Bihun Singapore instructions

  1. Panaskan kuali dan minyak. Tumis Bawang Putih (dan halia jika tak pakai serbuk halia) sehingga naik bau. Masukkan Udang Kering..
  2. Masukkan Lobak Merah dan Isi Udang. Gaul rata..
  3. Masukkan Bihun dan serbuk halia (jika tak pakai halia biasa), serbuk Lada Putih, Serbuk Lada Hitam dan garam secukup rasa. Gaul sebati..
  4. Masukkan Kucai. tutup api dan gaul rata. Hidangkan dengan Kicap Pedas..

Ketepikan seketika. - Bahan Tumbuk A. Lobak merah Place sliced chilies in small bowl. Pour boiling water over to cover. Kacau dan kaupbalikkan bihun sehingga rata. Tutup periuk dan tekan fungsi `WARM-REHEAT' supaya bihun senantiasa panas dan sedap dimakan.

Komentar

Postingan populer dari blog ini

How to Make Tart nenas cube Sedap

Recipe: Beehoon Goreng Tanpa Kicap Sedap

Recipe: Bihun Sejuk Kimchi Terbaik