Recipe: Dough Roti Canai #bazaarramadan yang Mudah
Dough Roti Canai #bazaarramadan.
You can have Dough Roti Canai #bazaarramadan using 10 ingredients and 5 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Dough Roti Canai #bazaarramadan
- It's of Bahan A.
- It's 1 Kg of Tepung Gandum.
- You need 30 g of Marjerin.
- It's of Bahan B.
- Prepare 10 g of Gula.
- It's 30 ml of Susu.
- It's 300 ml of Air.
- It's 10 g of Garam.
- You need 20 ml of Minyak Masak.
- You need 2 of Biji Telur Ayam.
Dough Roti Canai #bazaarramadan step by step
- Bahan-Bahan Yang Diperlukan..
- Campurkan Bahan A Dan Gaul Sehingga Sebati..
- Kemudian, Campurkan Kesemua Bahan B Dan Kacau Sehingga Sebati..
- Kemudian, Campurkan Bahan A Bersama Dengan Bahan B Dan Uli Sehingga Sebati.. Uli Sampai Tangan Dan Bekas Kita Dah Tak Melekat Dengan Tepung.. Kalau Adunan Kita Nampak Cair, Boleh Tambah Lagi Tepung, Kalau Nampak Keras, Boleh Tambah Lagi Air..
- Akhir Sekali, Sediakan Bekas Yang Dah Disapu Dengan Minyak, Kemudian, Bentukkan Dough Kita Tadi Jadi Bulat. Saiz Sederhana Besar.. Kemudian, Sapukan Marjerin Dan Sedikit Minyak Di Setiap Dough Bulat Tadi Dan Di Semua Permukaannya. Selamat Mencuba...
Komentar
Posting Komentar